Combplasztika - combfeszesítés

A combplasztika során a kötőszövet és zsírszövet kialakult többlete miatt létrejött nem kívánt helyzetet korrigáljuk, visszaállítjuk a feszes combokat, amit a felesleges bőr illetve zsírszövet eltávolításával érhetünk el.

A kor előrehaladtával csökken a bőr kollagén tatalma és kötőszöveti rostjainak száma, így a bőr veszít feszességéből, lógni kezd. Ez a folyamat sajnos bármely életkorban bekövetkezhet. Az egykor feszes és szép formájú combjainkat sajnos a rendszeres tornával és diétával sem tudjuk visszaállítani. Zsírleszívással ugyan vékonyabb combokra tehetünk szert, de a combplasztikával, túl a térfogat csökkentésénél, feszesebb és fiatalosabb formát kapunk. Fontos tudnunk, hogy a műtéti hegek az idő folyamán elhalványulnak, de nem múlnak el, s ez sokban az anatómia adottságoktól függ, ezért minden embernél más.

A comb megváltozásának tényezői lehetnek:

  • nagymértékű elhízás
  • nagymértékű fogyás
  • alkati tényező
  • kor előrehaladtával a kötőszöveti állomány megváltozása

A combplasztika altatásban történik, előzetes labor (vér, vizelet), EKG kivizsgálást követően A beavatkozás technikájától függően időtartama körülbelül 2 óra. A metszés rejtett helyen történik, így a későbbiekben a maradandó heg a lehető legkevésbé lesz látható .

Műtét után

A műtét után egy kompressziós nadrágot kell viselni 4-6 hétig. A behelyezett drain csövek 1-2 nap után kerülnek kivételre. Bőr alatti vérömleny illetve duzzanat természetes velejárója a műtétnek, rövid idő alatt megszűnik. Az első időkben maximális pihenés javasolt, 2 hétig ne vezessen autót, 6 hétig tartózkodjon a nehéz fizikai munkától, mellőzze a sportot. A varratszedés 2-3 hét után esedékes, tusolni is csak ezután szabad, illetve a könnyű fizikai munkavégzést is csak a varratszedés után javasoljuk. A testedzést 6 hét után, fokozatosan el lehet kezdeni.

Szövődmények

Mint minden műtéti beavatkozásnak a combplasztikának is lehetnek szövődményei, melyek a következők:

  • fertőzés
  • utóvérzés
  • szöveti károsodás
  • hegesedés
  • asszimetria

Az esztétikailag szép külső, feszes combok magabiztosságot adnak a mindennapi életben. Az eredmény megőrzése érdekében viszont fontos az egészséges életmód, táplálkozás és a testmozgás.