Kémiai hámlasztással a megfrissült bőrért

A kémiai hámlasztás, a kémiai peeling egy esztétikai beavatkozás, amely halványítja, s esetenként el is tünteti a felszíni bőrhibákat, elsimítja a bőr egyenetlenségeit, s ezáltal fiatalos megjelenést kölcsönöz a bőrnek.

A kémiai hámlasztás alkalmával egy olyan anyagot viszünk fel a bőrre, amely kíméletesen eltávolítja a bőr külső károsodott rétegét, az elhalt hámsejteket. Az újonnan képződő hámréteg következtében a bőr simább, ragyogóbb és ráncmentesebb lesz. Fokozódik a bőr vízmegkötő képessége, ezáltal hidratáltabb lesz és javul a tónusa, textúrája.

Chemisches Peeling

Glikolsavas (AHA) hámlasztás

Klinikánkon nagy sikerrel használjuk a glikolsavas (AHA) hámlasztást, mely a kémiai hámlasztás legbiztonságosabb módja. Hatásából adódóan igen látványos eredményt érünk el a következő bőrfelszíneken:

  • Napfénykárosodott bőr, fakó vagy fénytelen bőr kezelése
  • Apró ráncok eltüntetése
  • Eltünteti vagy javítja az egyenetlen pigmentációt, pigmentációs rendellenességeket
  • Aknés, pattanásos, mitesszeres bőr kezelése
  • Száraz, dehidratált, durva tapintatú bőr kezelése, kisimítása
  • Tág pórusú arcbőr kezelése

A kezelés során az egyénre és konkrét bőrtipusra kiválasztott speciális összetételű oldatot ecsettel visszük fel a kezelendő területre: arcra, nyakra, dekoltázsra, esetenként egyéb testtájakra is. A kezelés nem okoz fájdalmat, ezért nincs szükség érzéstelenítő adására. A páciens csak enyhe csípő érzést tapasztal az oldat felvitelekor. A beavatkozás rövid ideig, kb. 10-15 percig tart. A kívánt hatás elérése érdekében azonban többször szükséges megismételni a hámlasztást.

A kezelés után a páciens azonnal visszatérhet napi életviteléhez, de a kezelést követően átmenetileg napfényvédő használata szükséges.